ceneo

Ekspresy do kawy_kreacje_świąteczne - sprawdź opinie

kam

czwartek, 14 lutego 2013

65. Barszcz czerwony

Miałem dziś buraki gotowane to i barszcz się znalazł.

Składniki:

  • buraki
  • kawałek boczku
  • marchewka
  • seler
  • pietruszka
  • por
  • 6 ząbków czosnku

Wykonanie:

  1. Buraki myjemy i gotujemy.
  2. Do ugotowanego wywaru z buraków dodajemy obrany czosnek, warzywa i boczek 
  3. Gotujemy ok 30 minut. Doprawiamy do smaku i podajemy z grzankami lub uszkami.

64. Buraczki z jabłkiem

Kto z nas nie lubi buraczków? Chyba każdy je lubi ale niestety mało kto je robi głównie ze względu na to, że bardzo kolorują ręce:) A przy okazji gotowania buraków wyszedł jeszcze barszczyk. Grzechem było by wylać wywar z buraków.


Składniki:

  • buraki
  • jabłko
  • chrzan
  • sól i pieprz
  • kminek (opcjonalnie)

63. Polędwica wieprzowa w sosie własnym

Polędwica to mięso którego nie da się zepsuć każdemu musi wyjść i nie jest zbyt droga. Sos własny to najlepsze co można dodać do tego mięsa. Ja podałem polędwicę z buraczkami i ziemniakami z wody.

Składniki:

  • Polędwica wieprzowa  ok 600 g
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 małe cebule
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie, liść laurowy
  • papryka słodka.
  • musztarda
  • mąka
  • śmietana




260. Lekki tort czekoladowy z orzechami i owocami

 Witam, po bardzo długiej nieobecności przychodzę do Was z bardzo pysznym przepisem na bardzo lekki tort bezowy z bakaliami. Przyznam się, ż...