ceneo

Ekspresy do kawy_kreacje_świąteczne - sprawdź opinie

kam

niedziela, 17 sierpnia 2014

175. Poduszeczki gniocchi z sera ricotta z fasolką szparagową

Witam, dzisiaj przedstawiam wam przepis na pyszne gniocchi, które przygotowałam w połowie z mężem.


Składniki:                                                  


  • 1 kg dużych kleistych ziemniaków
  • 175 g mąki pszennej i dodatkowo do posypania
  • 1 łyżka stołowa drobnoziarnistej soli morskiej
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu (najlepiej białego)
  • 1 jajko, utrzepane
  • 100 g sera riccota
  • 75 g masła
  • bułka tarta
  • 300 g fasolki szparagowej żółtej i zielonej
  • ocet
  • pierś z kurczaka
  • sól
  • pieprz

260. Lekki tort czekoladowy z orzechami i owocami

 Witam, po bardzo długiej nieobecności przychodzę do Was z bardzo pysznym przepisem na bardzo lekki tort bezowy z bakaliami. Przyznam się, ż...