Jeżeli podoba Ci się mój blog możesz pomóc go rozpowszechnić wystarczy, że klikniesz "Lubię to" oraz "+1 poleć w google".
Te dwa twoje kliknięcia nic cię nie kosztują a więcej osób będzie mogło skożystać z jego zawartości a ja będę bardzo wdzięczny za pomoc. Dziękuję i zapraszam do czytania.

sobota, 19 stycznia 2013

32. Zchajcowane sznitki z dodatkami

Nazwę tej przystawki wymyśliła moja narzeczona. Po naszymu zchajcowane sznitki to nic innego jak po polsku bułki zapiekane. 

składniki:

  • kulki mozarelli 
  • pomidor
  • pieczarki ser żółty(cheddar najlepiej pasuje)
  • bagietka lub bułka kanapkowa
  • masło czosnkowe opcjonalnie





Wykonanie:

  1. Bułkę kroimy, jeżeli mamy masło czosnkowe to smarujemy nim lekko plastry bułki
  2. Mozarellę, pomidowa kroimy w pastry.
  3. Ser trzemy na tarce.
  4. Pieczarki kroimy w plasterki i obsmażamy chwilę na patelni bez tłuszczu
  5. Na bułki układamy plaster pomidora i na to plaster sera, na drugiej bułce kładziemy pieczarki i posypujemy startym serem.
  6. całość układamy na blachę i wkładamy do piekarnika aż ser się stopi. 
  7. Smacznego

1 komentarz:

  1. Wersję z pieczarkami i serem kultywuję od dawna, ale z pomidorem i mozzarellą to nowość! Z pewnością wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń