ceneo

Ekspresy do kawy_kreacje_świąteczne - sprawdź opinie

kam

sobota, 19 stycznia 2013

31. Zapiekane paróweczki w cieście francuskim

Doskonała szybka i smaczna przekąska lub przystawka chwilka pracy i gotowe!  Podajemy same lub z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • Parówki
  • opakowanie ciasta francuskiego









Wykonanie:

  1. Ciasto francuskie rozwijamy na blacie i kroimy na ok 10 równych kawałków. 
  2. Parówki obieramy z folii.
  3. Obrane parówki zawijamy w ciasto francuskie zaczynając od rogu ciasta.
  4. Pieczemy ok 15 minut w temp. ok 180 st. do czasu aż ciasto zbrązowieje.

3 komentarze:

260. Lekki tort czekoladowy z orzechami i owocami

 Witam, po bardzo długiej nieobecności przychodzę do Was z bardzo pysznym przepisem na bardzo lekki tort bezowy z bakaliami. Przyznam się, ż...