Jeżeli podoba Ci się mój blog możesz pomóc go rozpowszechnić wystarczy, że klikniesz "Lubię to" oraz "+1 poleć w google".
Te dwa twoje kliknięcia nic cię nie kosztują a więcej osób będzie mogło skożystać z jego zawartości a ja będę bardzo wdzięczny za pomoc. Dziękuję i zapraszam do czytania.

sobota, 19 stycznia 2013

31. Zapiekane paróweczki w cieście francuskim

Doskonała szybka i smaczna przekąska lub przystawka chwilka pracy i gotowe!  Podajemy same lub z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • Parówki
  • opakowanie ciasta francuskiego









Wykonanie:

  1. Ciasto francuskie rozwijamy na blacie i kroimy na ok 10 równych kawałków. 
  2. Parówki obieramy z folii.
  3. Obrane parówki zawijamy w ciasto francuskie zaczynając od rogu ciasta.
  4. Pieczemy ok 15 minut w temp. ok 180 st. do czasu aż ciasto zbrązowieje.

3 komentarze:

  1. robiłam kiedyś takie paróweczki, są pycha ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakieś znajome te zdjęcia :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Dafik tak chodzbys tam był...

    OdpowiedzUsuń