ceneo

Ekspresy do kawy_kreacje_świąteczne - sprawdź opinie

kam

piątek, 1 lutego 2013

48. Zapiekanka

Oto prosty sposób na wykożystanie czerstwej bułki, której już nikt nie chce zjeść. Łatwe szybkie i smaczne.

Składniki:

  • Bułki lub bagietka
  • Mała cebula
  • Ząbek czosnku
  • Pieczarki
  • ser
  • olej
  • sól i pieprz



Wykonanie:

  1. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki.
  2. Na patelnie rozgrzewamy odrobinę oleju, podsmażamy cebulę z czosnkiem i dodajemy pieczarki smażymy chwilę razem i doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Ser trzemy na tarce ze średnimi oczkami.
  4. Bułki kroimy na pół, nakładamy przesmażone pieczarki (można bułkę najpierw posmarować sosem pomidorowym) posypujemy serem i pieczemy aż ser się roztopi.
Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. mój tata raczył mnie takimi na kolacje w wakacje....zawsze z innymi składnikami...nawet kotlet mielony smakuje na nich wyśmienicie.pycha

    OdpowiedzUsuń

260. Lekki tort czekoladowy z orzechami i owocami

 Witam, po bardzo długiej nieobecności przychodzę do Was z bardzo pysznym przepisem na bardzo lekki tort bezowy z bakaliami. Przyznam się, ż...