Jeżeli podoba Ci się mój blog możesz pomóc go rozpowszechnić wystarczy, że klikniesz "Lubię to" oraz "+1 poleć w google".
Te dwa twoje kliknięcia nic cię nie kosztują a więcej osób będzie mogło skożystać z jego zawartości a ja będę bardzo wdzięczny za pomoc. Dziękuję i zapraszam do czytania.

wtorek, 21 maja 2013

99.Gulasz wieprzowy

Witam, założyciel rzadko tu wchodzi więc ja korzystam. Dzisiaj przedstawię wam fajny pomysł na obiad.


Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego na gulasz
  • słodka papryka
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • kostka serka topionego
  • mała śmietana 18%
  • sos worcester
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
  • Danie przygotowane do podania


Przygotowanie:


Mięso umyć i pokroić w równe kostki. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić mięso. Delikatnie podsmażyć dodać 2 liście laurowe,kilka kulek ziela angielskiego i posypać słodką papryką, całość wymieszać i dusić. Gdy zacznie nam się gotować dodać trochę wody i gotować. W czasie gotowania można dodawać paprykę, sól i pieprz do smaku. Kiedy mięso już zmięknie dodajemy 2 łyżki sosu worcester(sos daję smak lekko azjatycki czyli słodko kwaśny), kostkę serka topionego i mieszamy. Zawsze żeby zagęścić sos daję 3 widelce mąki na 3/4 szklanki wody i wlewam do gotującego się gulaszu. Wyłączamy gulasz i wlewamy śmietanę i mieszamy.
Oczywiście robiłam gulasz z ryżem i musiałam wykorzystać moje ringi do dekorowania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz