Jeżeli podoba Ci się mój blog możesz pomóc go rozpowszechnić wystarczy, że klikniesz "Lubię to" oraz "+1 poleć w google".
Te dwa twoje kliknięcia nic cię nie kosztują a więcej osób będzie mogło skożystać z jego zawartości a ja będę bardzo wdzięczny za pomoc. Dziękuję i zapraszam do czytania.

niedziela, 26 stycznia 2014

139. Udka faszerowane.

Witam niedawno oglądając master chef widziałem udka faszerowane, zachciało mi się ich ale nie miałem przepisu i poszukałem trochę i znalazłem. trochę przepis zmodyfikowałem według siebie i wyszło bardzo dobrze.


SKŁADNIKI:

  •  udka kurczaka
  •  posiekana pietruszka
  • tarty ser żółty
  • 2 ząbki czosnku polskiego
  • szynka wędzona(najlepiej swojska)
  • przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, papryka słodka
  • masło










SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


  1. Udka umyć i osuszyć. Ściągnąć skórę, aż do końca kości i odciąć z kostką. 
  2. Odciąć mięso od kości, zmielić je maszynką na sitach o grubych oczkach razem z szynką.
  3. Dodać pietruszkę , ser żółty i przyprawy.
  4. Dokładnie wymieszać. 
  5. Skórę napełnić farszem. Zamknąć zwijając skórę do środka udka. 
  6. Po wierzchu posypać papryką słodką, solą i pieprzem.
  7. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Włożyć udka, zawiniętą stroną do dołu ( żeby się nie otworzyły). Na każde udko dać kawałek masła i posiekany czosnek.
  8.   Piec w temperaturze 160 °C przez ok. 60 minut.
  9. SMACZNEGO!!

1 komentarz:

  1. Super obiadek :)
    Zapraszam do polubienia mojego bloga https://www.facebook.com/pysznosci.kociolek

    OdpowiedzUsuń