ceneo

Ekspresy do kawy_kreacje_świąteczne - sprawdź opinie

kam

sobota, 19 lipca 2014

168. Arbuzowy chłodnik

Witam, upały zostają z nami więc przedstawiam was kolejny przepis na ochłodę.


Składniki:                                                     


  •  1 średni arbuz
  • 4 łyżki soku z cytryny
  •  2 łyżki miodu wielokwiatowego
  • kilka listków mięty do ozdoby
  • szklanka kruszonego lodu

Przygotowanie:

Schłodzonego arbuza przekroić na pół.
Wykroić z miąższu arbuza kilka kulek lub innych kształtów do dekoracji, resztę miąższu wydrążyć, usunąć pestki.
Miąższ zmiksuj z sokiem z cytryny, miodem i kruszonym lodem.
Wlej chłodnik do połówek udekoruj wyciętymi kształtami i listkami mięty. 
Podawać od razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

260. Lekki tort czekoladowy z orzechami i owocami

 Witam, po bardzo długiej nieobecności przychodzę do Was z bardzo pysznym przepisem na bardzo lekki tort bezowy z bakaliami. Przyznam się, ż...