Oto mój przepis na chińszczyznę inspirowany "patelnią smoka" z knora. Gotowe w 30 minut i do tego smaczne.
Składniki:
- makaron chiński (można użyć z zupki chińskiej)
- marchewka
- 1 pierś z kurczaka
- por
- czosnek
- szczypiorek
- cebula
- przyprawa do dań azjatyckich
- sos sojowy
- sos wurchester (dostępne w tesco)
Wykonanie:
- Mięso kroimy w dość cienkie paski.
- Marchewkę kroimy w cienkie słupki, czosnek, por szczypiorek siekamy drobno.
- Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wrzucamy kurczaka. Doprawiamy przyprawą( nie za dużo bo przyprawa jest słona),dodajemy czosnek i obsmażamy z każdej strony.
- Do obsmażonego kurczaka dodajemy marchewkę smażymy chwilkę po czym dodajemy por, cebule i szczypiorek. Całość smażymy chwilę
- Do obsmażonych składników dodajemy 3 łyżki sosu sojowego i odrobinę sosu wurchester, wszystko mieszamy.
- Do całości dodajemy makaron(makaronu nie gotujemy wcześniej), całość zalewamy ok 350 ml wody i mieszamy.
- Gotujemy aż prawie cała woda nie odparuje.
- Przekładamy na tależ i jemy SMACZNEGO!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz