ceneo

Ekspresy do kawy_kreacje_świąteczne - sprawdź opinie

kam

poniedziałek, 28 stycznia 2013

43. Pyszne faszerowane ziemniaki zapiekane

Najprostszy składnik jaki można znaleźć w każdej kuchni zawsze jest pod ręką, a z nie wielką ilością pomysłu można utworzyć znakomitą przystawkę albo dodać jako dodatek do głównego dania.


Składniki:

  • Duże ziemniaki 5 szt
  • masło
  • koperek





Wykonanie:

  1. Ziemniaki płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach.
  2. Gdy ziemniaki są ugotowane przekrawamy je na pół i wydrążamy ile idzie. Pamiętamy żeby nie wydrążyć zbyt dużo i nie zrobić dziur w połówce ziemniaka.
  3. Koperek siekamy drobno.
  4. To co zostało wydrążone z ziemniaków gnieciemy z masłem i koperkiem na jednolitą masę i nadziewamy resztę ziemniaka.
  5. Nadziane ziemniaki wstawiamy do rozgrzanego do ok 180 st, piekarnika na ok 20 minut (aż góra ziemniaka się nie zarumieni.
Smacznego!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

260. Lekki tort czekoladowy z orzechami i owocami

 Witam, po bardzo długiej nieobecności przychodzę do Was z bardzo pysznym przepisem na bardzo lekki tort bezowy z bakaliami. Przyznam się, ż...