Ostatnio mam mało czasu, żeby gotować i pichcić, dla tego mało wpisów na blogu i w weekendy próbuje nadrobić. Nie dawno narzeczona zapytała mnie co miałem ugotować na egzaminie zawodowym i postanowiłem, że ugotuję to samo i sprawdzę czy dalej mi wychodzi danie dzięki któremu zdałem egzamin.
Składniki:
- Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C
- Karczek kroimy na kotlety i rozbijamy, powinny wyjść duże kotlety.
- Zrobić kapustę zasmażaną.
- Kotlety z karczku doprawiamy solą i pieprzem i panierujemy kolejno w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. i smażymy z obu stron na złoty kolor.
- Usmażone kotlety przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
- Na każdego kotleta nakładamy kapustę zasmażaną i łyżkę śmietany całość zapiekamy w piekarniku ok 30 minut.
- Podajemy z ziemniakami.
Smacznego!!!!
ciekawa propozycja :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam zasmażaną kapustę, a w takim połączeniu to już w ogóle miód malina :D