Składniki:
- Kapelusze z podgrzybków i kozaków
- jajko
- mąka
- warzywko
- bułka tarta
- masło
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Kapelusze opłukać i poobierać z nich jakieś pozostałości lasa.Jajko roztrzepać z mąką, odrobiną wody i warzywkiem.
Kapelusze obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać masło z odrobiną oliwy, i smażyć po 2 minuty z każdej strony.
Zawsze, gdy babcia smażyła kapelusze nie zdążyły doczekać wystygnięcia:)
Jest to fajny pomysł jako dodatek do obiadu zastępującego sałatkę.
Super artykuł. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńSuper artykuł. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńSuper artykuł. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń