Witam, chciałabym wam przedstawić bardzo smaczny przepis na przystawkę w postaci koktajlu krewetkowego.
Składniki:
- sałata masłowa
- 100 g krewetek
- 8 szt. pomidorków koktajlowych
- 1 szt. awokado
- 4 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku + 1 do krewetek
- mała bagietka
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Czosnek pokroić w plasterki i podsmażyć na złoto. Pomidorki przekroić na pół i podsmażyć razem z czosnkiem. Ostudzić i pomieszać razem z awokado pokrojonym w kostkę i dodać oliwę wymieszać.
Krewetki obrać z łupinek i podsmażyć na maśle. Przyprawić odrobiną soli, pieprzu i ząbek czosnku.
Przygotować sos:
1 szalotkę drobno posiekać dodać 2 łyżki soku z cytryny, pieprz i sól. Wymieszać wszystko razem.
Sałatę targamy na małe kawałki i dajemy na dół kieliszka do martini, Następnie dajemy mieszankę pomidorów i awokado. Na sama górę dajemy odsączone na papierze krewetki i polewamy sosem.
Do ozdoby dodajemy po dwie grzanki bagietki podgrilowanej na patelni grilowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz