Słodkie,smaczne i dobre bo słodkie. Można przed pieczeniem posypać płatkami migdałów
Składniki:
- Brzoskwinie obrać ( lub odsączyć z syropu)
- Piekarnik nagrzewamy do 200 *C
- Przygotowujemy syrop:
- 300 ml wody wymieszać z 200 g cukru i gotujemy do momentu aż cukier się rozpuści
- . Zdjąć z ognia i dodać syrop, wymieszać i włożyć do niego brzoskwinie na ok 8 minut.
- Przygotowujemy bezę:
- Żółtka oddzielić od białek.
- Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i ubijać jeszcze chwilkę.
- Brzoskwinie odsączyć i ułożyć na blasze, na brzoskwinie nakładać ubitą pianę z białek i zapiekać w piekarniku przez ok 6 minut
- wyłożyć do pucharków i podawać ciepłe. Można pod bezę dać lody
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz