ceneo

Ekspresy do kawy_kreacje_świąteczne - sprawdź opinie

kam

wtorek, 13 sierpnia 2013

112. Beziki

Witam, dzisiaj przedstawię szybki sposób na coś słodkiego.


Składniki:


  • 4 białka
  •  jedna szklanka cukru

Przygotowanie:


Białka rozmieszać z cukrem na parze. Gdy cukier się rozpuści zdjąć z pary i ubijać przez 15-20 min.
Następnie łyżką lub szprycą wyciskać małe beziki na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piec przez 12 min w temperaturze 180 stopni C, pamiętając żeby na półmetku pieczenia obrócić blachę o 180 stopni.
Gotowe bezy zostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

260. Lekki tort czekoladowy z orzechami i owocami

 Witam, po bardzo długiej nieobecności przychodzę do Was z bardzo pysznym przepisem na bardzo lekki tort bezowy z bakaliami. Przyznam się, ż...