127. Zapiekanka na patelni - czyli jak wykorzystać resztki z obiadu

Wczoraj po obiedzie zostało kilka ziemniaków, naszła mnie wena więc patrzę do lodówki a tam woła mnie boczek, mięso z burgerów po imprezie i pomidorki koktajlowe, no i się zaczęło...


Składniki:


  • boczek
  • ziemniaki
  • mięso mielone wołowe
  • pietruszka zielona
  • pomidorki koktajlowe.





Wykonanie:

  1. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni, do podsmażonego boczku dodajemy kawałki mięsa i dalej smażymy.
  2. Ziemniaki kroimy na plastry, po czym dorzucamy je do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy przez chwilę.
  3. Pomidorki kroimy na pół, pietruszkę siekamy drobno i całość wrzucamy na patelnię, obsmażamy chwilę. 
  4. Smacznego!!!

Komentarze

Popularne posty