ceneo

Ekspresy do kawy_kreacje_świąteczne - sprawdź opinie

kam

niedziela, 1 listopada 2015

214. Pstrąg z warzywami

Witam, chciałam się z Wami podzielić przepisem na pyszny i zdrowy obiad z gazetki biedronki.


Składniki:                                                      


  • 2 pstrągi patroszone
  • 2 cukinie
  • 4 marchewki
  • 2 łyżki masła
  •  1 cytryna
  • 1 łyżeczka suszonego lub świeżego tymianku
  • sól, pieprz
  • 1/ szklanki wrzątku

Przygotowanie:

Pstrąga pokroić na trzy kawałki, wyjąć kręgosłup i wszystkie ości.
Przygotować  4 duże arkusze papieru do pieczenia. Na środku każdego ułożyć porcję pokrojonych w cienkie wstążki ( za pomocą obieraczki do warzyw) cukinie i marchewkę.
 Na nich przyprawione solą i pieprzem pstrągi podzielone na kawałki.
Kawałki pstrągów skropić sokiem z cytryny, na wierzchu położyć kawałki masła i tymianek. 
Wlać na warzywa 2 łyżki wrzątku i szczelnie zamknąć pakunki zwijając ich brzegi.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Podawać od razu, kładąc całe pakunki na talerz. 
Ryba jest soczysta i bardzo delikatna a przygotowanie zajmuje jedynie 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

260. Lekki tort czekoladowy z orzechami i owocami

 Witam, po bardzo długiej nieobecności przychodzę do Was z bardzo pysznym przepisem na bardzo lekki tort bezowy z bakaliami. Przyznam się, ż...