Makaron dla osób lubiących grzybki.
Składniki:
- Makaron (dowolny a najlepiej pene lub tagiatelle)
- Cebula
- Grzyby (pieczarki, podgrzybek lub inne jakie kto lubi)
- oliwa lub olej
- Biały sos
- Natka pietruszki
- sól i pieprz
Wykonanie:
- Grzyby kroimy w plastry razem z nogami. W przypadku pieczarek można wcześniej włożyć na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni do zgrilowania (pieczarki nie puszczą tyle wody i nabiorą lepszego smaku).
- Gotujemy makaron "al-dente"
- Cebulę siekamy w drobną kostkę
- Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, dodajemy cebulę i grzyby obsmażamy przez chwilę.
- Dodajemy makaron dobrze mieszamy zalewamy sosem gotujemy chwilkę aż sos się zagotuje wyłączamy gaz i doprawiamy do smaku. na sam koniec posypujemy posiekaną pietruszką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz