Smaczny, łatwy w przygotowaniu i szybki, samo przygotowanie to ok 15 minut i chwila w lodówce.
Składniki:
- Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, w między czasie oddzielić żółtka od białek.
- Białka ubić na sztywną pianę, do ubitych białek dodać cukier puder i wymieszać.
- Do roztopionej czekolady dodać masło, wymieszać i poczekać aż się rozpuści, zdjąć z ognia i dodać żółtka. Całość wymieszać.
- Do czekolady dodać 2 łyżki ubitego białka, powoli wymieszać na jednolitą masę.
- Po wymieszaniu masę czekoladową cienkim strumieniem przelewać do białek i powoli mieszać. Mieszać tak długo aż masa będzie jednolita.
- Po wymieszaniu przelewamy do salaterek i chowamy do lodówki aż całość nie stężeje.
Smacznego!!!
Uwielbiam musy czekoladowe za prostotę przygotowania i powalający efekt smakowy :)
OdpowiedzUsuń