ceneo

Ekspresy do kawy_kreacje_świąteczne - sprawdź opinie

kam

sobota, 1 czerwca 2013

103. Młoda kapusta zasmażana

Witam korzystając z wolnej soboty i odrobiny czasu przygotowałem dziś smaczny i pyszny obiad. Jest to kapusta  młoda zasmażana według mojego przepisu.

Składniki:

  • kapusta młoda
  • boczek wędzony
  • 2 łyżki mąki
  • koperek
  • łyżeczka miodu
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,






Wykonanie:
  1. Kapustę myjemy i kroimy dość drobno, zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego, ziela  angielskiego i soli.
  2. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy. Z wytopionego tłuszczu robimy zasmażkę.
  3. Miękką kapustę odcedzamy z wody i dodajemy do kapusty zasmażkę ze skwarkami i dokładnie mieszamy całość.
  4. Do kapusty dodajemy łyżeczkę miodu i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

260. Lekki tort czekoladowy z orzechami i owocami

 Witam, po bardzo długiej nieobecności przychodzę do Was z bardzo pysznym przepisem na bardzo lekki tort bezowy z bakaliami. Przyznam się, ż...