Witam, chciałam wam przedstawić jedne z najsmaczniejszych i najzdrowszych grzybów.
Idealne jako przystawki do letniego grilla.
Składniki:
- 1 kg grzybów
- 4 jajka
- vegeta lub warzywko
- bułka tarta
- olej
Składniki na zalewę:
- 2 l wody
- 1 szkl. oliwy
- 1 szkl. octu
- 7 łyżek cukru
- 4 cebule
- 2 łyżki vegety lub warzywka
- 1 łyżka soli
- słoiczek przecieru pomidorowego
- 3 liście laurowe
- pieprz
- ziele angielskie
Przygotowanie:
Składniki zalewy wymieszać, cebulę pokroić w krążki i wszystko razem gotować 8- 10 minut.
Grzyby maczamy w roztrzepanym jajku z vegeta i obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju.
Następnie usmażone grzyby a'la schabowe układać w słoiki i zlewać gotującą się zalewą.
Zakręcić i postawić do góry dnem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz