Składniki:
- 2 Duże brokuły
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki oregano
- sól, pieprz, cukier
- plaster selera
- 1 kostka bulionu warzywnego(ja wolę go sam zrobić ale to jej przepis)
Wykonanie:
- Cebulę i czosnek siekamy w drobną kostkę i dusimy lekko na tłuszczu.
- W garnku robimy bulion warzywny i gotujemy w nim brokuła podzielonego na mniejsze kawałki razem z podduszoną cebulą i warzywami dla lepszego smaku.
- Zupę gotujemy do czasu aż warzywa zmiękną.
- Ostudzoną zupę zmiksować blenderem i doprawić sokiem z cytryny solą i pieprzem do smaku.
- Zupę można podać ze świeżymi grzankami smażonymi na patelni i łyżką śmietany.
Smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz