101. Pieczarki faszerowane serem przykryte chrupiącym boczkiem

Oto szybki przepis a nawet  nie przepis tylko instrukcja przygotowania bo tej przystawki nie da się zepsuć. Przystawka ta pasuje na każdą imprezę, do piwa itp. zapraszam do sprawdzenia na pewno nie pożałujecie.

składniki:

  • Pieczarki
  • ser
  • boczek
  • szczypiorek








Wykonanie:

  1. Pieczarki pozbawiamy nóżek i myjemy.
  2. Ser trzemy na małych oczkach lub drobno siekamy najlepiej pasuje mozzarella ale ja użyłem dziś sera wędzonego podobno"oscypek". Boczek kroimy w cienkie plastry.
  3. Do kapeluszy pieczarek wsypujemy ser i przykrywamy boczkiem. Wkładamy pieczarki do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy ok 15-20 minut.
  4. Gotowe pieczarki posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy najlepiej z sosem czosnkowym.
Smacznego!!!

Komentarze

Popularne posty