121. Smażone kapelusze grzybowe.

Witam, sezon grzybobrań dla mnie się już zaczął więc chcę przedstawić kilka fajnych przepisów mojej babci.

Składniki:                                          


  • Kapelusze z podgrzybków i kozaków
  • jajko
  • mąka
  • warzywko
  • bułka tarta
  • masło
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Kapelusze opłukać i poobierać z nich jakieś pozostałości lasa.
Jajko roztrzepać z mąką, odrobiną wody i warzywkiem.
Kapelusze obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać masło z odrobiną oliwy, i smażyć po 2 minuty z każdej strony.

Zawsze, gdy babcia smażyła kapelusze nie zdążyły doczekać wystygnięcia:)
Jest to fajny pomysł jako dodatek do obiadu zastępującego sałatkę.

Komentarze

Popularne posty