ceneo

Ekspresy do kawy_kreacje_świąteczne - sprawdź opinie

kam

poniedziałek, 25 sierpnia 2014

178. Faszerowane bułeczki

Witam, chciałam wam przedstawić fantastyczny przepis na nieziemskie faszerowane bułeczki przepisu mojej koleżanki, którym chcę się z wami podzielić.


Składniki:                                                       
Gotowa bułeczka po ściągnięciu folii


  • 26 bułek kajzerek lub domowej roboty
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • papryka kolorowa 3 szt.( duża)
  • kostka sera gouda 500 g 
  • mieszanka ostrych pieprzów
  • papryka słodka i ostra
  • kucharek
  • pieprz

Przygotowanie:

Mięso przesmażyć z cebulką tak jak na spagetti wraz z solą i pieprzem.Ostudzić.
Przełożyć mięso do miski, zetrzeć pieczarki na tarle z grubymi oczkami.Dodać paprykę i ser pokrojone w drobną kostkę i wszystko razem wymieszać. Przyprawić na ostro( w zależności od gustu i upodobań co do ostrości).
Bułkę naciąć z boku, tworząc uśmiech i wyjąć środek. 
Następnie nafaszerować bułki i zawinąć w folię.
Smażyć na grillu najpierw spodem 5 min a później odwrócić bułkę górną stroną i również smażyć 5 minut.
Spożywać od razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

260. Lekki tort czekoladowy z orzechami i owocami

 Witam, po bardzo długiej nieobecności przychodzę do Was z bardzo pysznym przepisem na bardzo lekki tort bezowy z bakaliami. Przyznam się, ż...