188. Smażony ser z żurawiną

Witam, dzisiaj chciałabym wam przedstawić przepis na szybka i smaczną przystawkę.


Składniki:                                                                 


  • Dwa 2 cm plastry sera (ja użyłam goudy, ale pasuje również cheddar, żółta mozzarella i camembert)
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • mąka
  • olej
  • żurawina w słoiku

Przygotowanie:

Plaster sera moczymy wodą, następnie obtaczamy w mącę, roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
Kładziemy ser na rozgrzanym oleju i smażymy po 3-4 minutki z każdej strony.
Wykładamy na talerz i dodajemy żurawinę

Komentarze

  1. Ja zrobiłam z mojego ulubionego sera królewskiego od OSM Sierpc i wyszło perfekcyjne - chrupkie na zewnątrz, ciągnące i płynne w środku :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty