Witam, chciałam Wam przedstawić przepis na pyszna sałatkę ze szpinaku i granatu mojego autorstwa. Robiąc deser zostało i połowa granatu więc postanowiłam zrobić coś innego niż deser.
Składniki:
- 100 g szpinaku baby
- kulka mozzareli
- 8 sztuk pomidorków truskawkowych
- połowa granatu
- ocet balsamiczny
- oliwa z oliwek
- szczypta soli
Przygotowanie:
Szpinak płuczemy na sitku zimną wodą, wrzucamy do miski i wlewamy odrobinę oliwy, oleju balsamicznego i szczyptę soli i mieszamy wszystko tak aby liście były pokryte w całości oliwą i octem.
Pomidorki płuczemy i kroimy na cztery części.
Mozzarelle kroimy na ćwiartki i następnie w plasterki.
Szpinak przekładamy do czystej miski i połowę składników mieszamy delikatnie ze szpinakiem a resztę przekładamy na górę sałatki i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz