Witam, na dzisiaj mam pyszną i szybką propozycję do kawy.
Składniki na krem:
- 400ml kremówki
- 1 słoik dżemu wiśniowego
gotowa rolada podczas chłodzenia. |
Składniki na biszkopt (na dużą blachę z pieca)
- 6 jajek
- 6 łyżek cukru
- 6 łyżek mąki tortowej
- 1 łyżka wody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywna pianę z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem. Następnie dodać żółtka i łyżkę zimnej wody.
Całość wylać na blachę pokrytą papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 stopni.
Jak się upiecze wyjąć, aż ostygnie i następnie smarować biszkopt dżemem wiśniowym i na sam koniec posmarować ubitą śmietaną. Zawinąć w roladę, górę posmarować pozostałą bita śmietaną i ozdobić kolorowa posypką. Włożyć do lodówki na godzinkę do schłodzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz