Jeżeli podoba Ci się mój blog możesz pomóc go rozpowszechnić wystarczy, że klikniesz "Lubię to" oraz "+1 poleć w google".
Te dwa twoje kliknięcia nic cię nie kosztują a więcej osób będzie mogło skożystać z jego zawartości a ja będę bardzo wdzięczny za pomoc. Dziękuję i zapraszam do czytania.

wtorek, 4 sierpnia 2015

209. Boczniaki w zalewie octowej

Witam, chciałam wam przedstawić jedne z najsmaczniejszych i najzdrowszych grzybów.
Idealne jako przystawki do letniego grilla.


Składniki:


  • 1 kg grzybów
  • 4 jajka
  • vegeta lub warzywko
  • bułka tarta
  • olej

Składniki na zalewę:

  • 2 l wody
  • 1 szkl. oliwy
  • 1 szkl. octu
  • 7 łyżek cukru
  • 4 cebule
  • 2 łyżki vegety lub warzywka
  • 1 łyżka soli
  • słoiczek przecieru pomidorowego
  • 3 liście laurowe
  • pieprz
  • ziele angielskie

Przygotowanie:

Składniki zalewy wymieszać, cebulę pokroić w krążki i wszystko razem gotować 8- 10 minut.
Grzyby maczamy w roztrzepanym jajku z vegeta i obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju.
Następnie usmażone grzyby a'la schabowe układać w słoiki i zlewać gotującą się zalewą.
Zakręcić i postawić do góry dnem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz