ceneo

Ekspresy do kawy_kreacje_świąteczne - sprawdź opinie

kam

środa, 2 grudnia 2015

216. Faszerowane ziemniaki

Tym daniem może ameryki nie odkryłem, ale przynajmniej jest smaczne i szybko się robi i jest bardzo proste. Do farszu można użyć wszystkiego co nam przyjdzie do głowy więc wersji może być mnóstwo.

Składniki:


  1. Ziemniaki( duże)
  2. Szynka
  3. Śmietana
  4. ser
  5. Sól i pieprz

Wykonanie:


Ziemniaki myjemy i gotujemy w całości, aż będą pół miękkie, jeszcze ciepłe ziemniaki przekrawamy na pół i wydrążamy środek pozostawiając ok 0.5 cm krawędzi.

Przygotowanie farszu:
 Szynkę kroimy w kostkę i mieszamy ziemniakami i śmietaną. Doprawiamy do smaku i gotową masą napełniamy powstałe po wydrążeniu ziemniaków łódeczki. Na górę ziemniaków sypiemy tarty ser. całość układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku w  180 st. c. ok 30 minut.
Najlepiej smakują z kefirem lub maślanką Smacznego!

1 komentarz:

260. Lekki tort czekoladowy z orzechami i owocami

 Witam, po bardzo długiej nieobecności przychodzę do Was z bardzo pysznym przepisem na bardzo lekki tort bezowy z bakaliami. Przyznam się, ż...