ceneo

Ekspresy do kawy_kreacje_świąteczne - sprawdź opinie

kam

wtorek, 8 stycznia 2013

19. Makaron fungi

Makaron dla osób lubiących grzybki. 

Składniki:

  • Makaron (dowolny a najlepiej pene lub tagiatelle)
  • Cebula
  • Grzyby (pieczarki, podgrzybek lub inne jakie kto lubi)
  • oliwa lub olej
  • Biały sos
  • Natka pietruszki
  • sól i pieprz




Wykonanie:

  1. Grzyby kroimy w plastry razem z nogami. W przypadku pieczarek można wcześniej włożyć  na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni do zgrilowania (pieczarki nie puszczą tyle wody i nabiorą lepszego smaku).
  2. Gotujemy makaron "al-dente"
  3. Cebulę siekamy w drobną kostkę
  4. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, dodajemy cebulę i grzyby obsmażamy przez chwilę. 
  5. Dodajemy makaron dobrze mieszamy zalewamy sosem gotujemy chwilkę aż sos się zagotuje wyłączamy gaz i  doprawiamy do smaku. na sam koniec posypujemy posiekaną pietruszką

Ilość makaronu sosu i innych dodatków zależy od indywidualnych potrzeb.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

260. Lekki tort czekoladowy z orzechami i owocami

 Witam, po bardzo długiej nieobecności przychodzę do Was z bardzo pysznym przepisem na bardzo lekki tort bezowy z bakaliami. Przyznam się, ż...