18.Makaron z boczkiem

Jeden z moich ulubionych makaronów. Łatwy, szybki i smaczny

Składniki:

  • makaron można użyć własnego lub kupionego najlepiej smakuje z makaronem "pene" (rurki)
  • boczek (dowolna ilość )
  • sos biały
  • czosnek
  • natka pietruszki
  • pieprz biały

Wykonanie:

  1. Makaron gotujemy tak aby był "al-dente"(pół twardy)

  1.  Boczek kroimy w kostkę wrzucamy na patelnię i smażymy czosnek siekamy i gdy boczek jest prawie gotowy  dorzucamy czosnek. 
  2. Obsmażamy chwilkę, dodajemy makaron  natkę pietruszki i biały sos. Przyprawiamy pieprzem i w razie potrzeby solimy.
Smacznego!!


W przepisie celowo nie ma soli bo boczek sam w sobie jest słony.

Komentarze

Popularne posty