ceneo

Ekspresy do kawy_kreacje_świąteczne - sprawdź opinie

kam

sobota, 5 stycznia 2013

3. Farsz mięsny do pierogów/krokietów/uszek

Są różne rodzaje farszu, jednak ja uznaję tylko te " najlepsze" czyli farsz mięsny.

Tak więc:
Bierzemy mięso które nam zostało z rosołu obiadu kolacji itp. lub kupujemy mięso które lubimy.

  1. Jeżeli mamy surowe mięso to lekko doprawiamy i obsmażamy tak żeby nie było surowe odcedzamy z soków mięsnych i tłuszczu ze smażenia(opcjonalnie można mięso ugotować). 
  2. Gdy już dochodzimy do momentu, aż mamy całe mięso ugotowane czas na zmielenie mięsa. 
  3. Mielimy na małych oczkach całe mięso i jedną cebule. 
  4. Całość mieszamy i jeszcze raz podsmażamy. Gdy masa już będzie cała przesmażona przyprawiamy ją do smaku solą i pieprzem i odstawiamy do wystygnięcia. 
  5. Zimne nadzienie gotowe jest do użycia. 
  6. Farsz można wykorzystać do pierogów, krokietów, pyz, uszek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

260. Lekki tort czekoladowy z orzechami i owocami

 Witam, po bardzo długiej nieobecności przychodzę do Was z bardzo pysznym przepisem na bardzo lekki tort bezowy z bakaliami. Przyznam się, ż...