Są różne rodzaje farszu, jednak ja uznaję tylko te " najlepsze" czyli farsz mięsny.
Tak więc:Bierzemy mięso które nam zostało z rosołu obiadu kolacji itp. lub kupujemy mięso które lubimy.
- Jeżeli mamy surowe mięso to lekko doprawiamy i obsmażamy tak żeby nie było surowe odcedzamy z soków mięsnych i tłuszczu ze smażenia(opcjonalnie można mięso ugotować).
- Gdy już dochodzimy do momentu, aż mamy całe mięso ugotowane czas na zmielenie mięsa.
- Mielimy na małych oczkach całe mięso i jedną cebule.
- Całość mieszamy i jeszcze raz podsmażamy. Gdy masa już będzie cała przesmażona przyprawiamy ją do smaku solą i pieprzem i odstawiamy do wystygnięcia.
- Zimne nadzienie gotowe jest do użycia.
- Farsz można wykorzystać do pierogów, krokietów, pyz, uszek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz